Provocare pentru ţinuta săptămânii

15 Decembrie – Ziua puloverelor urâte

Ne schimbăm hainele după dispoziție sau hainele ne schimbă dispoziția

Ai și tu un Pulover Urât?

Câte dintre voi știu că în fiecare an se sărbătorește ziua Puloverelor Urâte? Mai exact, a treia vineri din luna decembrie, zi în care oameni din toată lumea poartă pulovere cu modele neobișnuite de Crăciun.

Nu o să îți prezint un astfel de pulover pentru că, din fericire, pe Marketplace4you.ro găsești doar pulovere frumoase și calitative pe care le poți purta în tot anotimpul rece, construind ținute superbe care te vor face să te simți elegantă, încrezătoare și apreciată.

Însă această zi mi-a amintit de cadoul de Crăciun pe care îl primeam în fiecare an, atunci când eram mică, de la bunica mea. Ca orice copil, mă bucuram mai mult de dulciuri și jucării, dar bunica venea în fiecare an cu îmbrăcăminte. Nu ar fi fost o problemă dacă mi-ar fi adus hăinuțe care să îmi placă, însă mereu venea cu ceva nepotrivit, căciuli, rochii sau pulovere caraghioase, care îmi displăceau, aveau personaje din desene animate la care nu mă mai uitam sau îmi erau mici iar bunica mereu se mira „când am crescut așa de repede?”.

Cu toate acestea, am păstrat fiecare cadou primit de la ea până în ziua de astăzi și asta pentru că erau mai mult decât niște haine, erau amintiri și sentimente. În șifonierul meu există multe piese vestimentare de acest fel, pe care deși nu le mai port, le strâng cu drag datorită valorii lor sentimentale.

Astfel, am realizat că unele haine au un fel de puteri magice, ne întorc în trecut, nu ne dau voie sa uităm momentele în care le-am purtat, ne creează emoții și ne influențează starea de spirit.

Ne schimbăm hainele după dispoziție sau hainele ne schimbă dispoziția?

Dacă ai avut zile proaste, în care te-ai simțit moleșită sau ai experimentat stări de oboseală fizică sau mentală probabil stilul de îmbrăcăminte a fost în concordanță cu starea ta și asta pentru că, nu ai mai avut energia necesară pentru a-ți crea o ținută, pentru a asorta hainele sau pentru a adăuga accesorii. S-a dovedit că atunci când suntem apatici și anxioși preferăm hainele în nuanțe închise de gri, maro sau chiar negru. Este valabil și pentru tine?

Dacă da, să știi că greșim. Greșim fiindcă alegând astfel de haine nu facem decât să prelungim acea stare și să ne afundăm mai mult în anxietate. Sfatul experților este ca întotdeauna să adăugăm ținutei noastre un strop de culoare pentru o mai mare încredere în noi și o dispoziție mai bună.

 Astăzi m-am gândit să facem terapie prin vestimentație așa că îți voi prescrie o rețetă de care să ții cont dacă vrei să treci peste perioadele stresante într-un mod unic și mai.. sănătos:

Ce-ar fi să înlocuiești cafeaua cu o pereche de pantaloni în nuanță de verde vibrant, marca Fasardi, care să te trezească la viață și să îți ofere energia de care ai nevoie pentru o zi plină de reușite?

Iar în loc de țigara pe care ai fuma-o în mod obișnuit că să te relaxezi îți propun puloverul de la Makadamia, a cărui nuanță de roz are efect liniștitor și calmant. În plus, materialul este foarte confortabil și plăcut la atingere.

Renunță la băuturile energizante și energizează-te cu geanta verde de la Inello, care te va scoate de sub anonimat înșoțindu-te în zilele tale active. Vei ieși în evidență și tei vei bucura de o geantă practică în același timp!

Acestea fiind spuse, apare întrebarea:

Omul face haina sau Haina face pe om?

E greu să dăm un răspuns general valabil însă e clar că hainele contribuie la felul în care ne simțim, ne controlează emoțiile și ne atribuie sentimente. Ne pot fi prieteni sau dușmani. Ne pot scoate în evidență sau ne pot face să trecem neobservați. Ne pot pune etichete și ne pot reprezenta în fața celorlalți pentru că de multe ori suntem percepuți după felul în care ne îmbrăcăm.

Din aceste considerente este important să ne îmbrăcăm adecvat la evenimentele importante din viața noastră și să alegem întotdeauna cu grijă ținutele pe care le vom purta. Ele trebuie să ne avantajeze, să ne pună în valoare atuurile fizice, să ne ofere o energie pozitivă și să fie confortabile și calitative totodată.

Dacă urmează un eveniment important în viața ta și nu știi cum să te îmbraci, iată 5 sfaturi utile pentru tine:

  1. Verifică dacă există un Dress Code și dacă există, respectă-l.
  2. Fă din confortul tău o prioritate, alege materiale de calitate care să nu îți provoace iritații și care să nu aibă un aspect neplăcut în caz că se vor șifona.
  3. Alege haine potrivite, pe dimensiunea ta. Nu purta haine prea strâmte, inestetice. Există momente când hainele oversized te pot avantaja, însă evită-le în cadrul evenimentelor formale.
  4. Poartă mereu haine curate, parfumate și călcate. Ele sunt mai apreciate decât o haină scumpă a unui brand renumit, dar care nu este îngrijită.
  5. Accesorizează-ți ținuta. Accesoriile te diferențiază și oferă un aer sofisticat ținutei tale. Vei fi mai elegantă și vei atrage priviri admirative.

Nu uita, este mai bine să porți ținute simple și confortabile care te fac să te simți bine și îți oferă încredere în tine decât o ținută extravagantă, dar nepotrivită evenimentului la care participi.

Pentru mai multe sfaturi de fashion alătură-te comunității noastre din mediul online, Femei în pas cu moda unde vei găsi multe idei de ținute, sfaturi de la specialiste în domeniul modei, prezentări de produse calitative pe care le poți comanda de pe Marketplace4you.ro și desigur, vei fi la curent cu toate ofertele pe care le introducem constant.

În perioada 09-21.12.2023 beneficiați de 40% reducere, în limita stocului disponibil, pe baza cuponului ”BLACK40”. Dar asta nu e tot. La comenzi de minim 500 de lei beneficiezi și de transport gratuit.

Ce mai aștepți? Selectează produsele preferate, plasează comanda și convinge-te singură de calitatea produselor noastre.

Lasă un răspuns