Psihologie şi influenţe vestimentare

Psihologia modei – Ce transmit hainele pe care le porți despre tine?

Așa cum știi, psihologia este prezentă în orice față a societății și explică multe comportamente sociale prin factori, precum hainele pe care le purtăm zilnic sau la ocazii speciale (nunți, botezuri, concerte, mese festive etc), dar și atitudinea este un factor decisiv. Acest termen de ”psihologia modei” este utilizat colocvial pentru a indica ceea ce oamenii spun cu un anumit stil vestimentar.
Nu este obligatoriu să fii pasionat de modă pentru a realiza importanța îmbrăcăminții în zilele noastre. Prin simpla apariție a ta transmiți multe, spre exemplu: poziția socială, personalitatea, caracterul, job-ul sau modul de viață. Dar, se întâmplă de cele mai multe ori ca ceea ce vrei să spui de fapt, nu este adevărat față de ce interpretează ceilalți din jur. De aceea, am ales ca acest articol să-l dedic special psihologiei minții.

   ” Caracteristicile specifice care fac o persoană atractivă depind de moda timpului, fizic și mental”, spune Erich Fromm în ”Arta iubirii” din 1956.

    După cum ai aflat din articolul anterior ” Cum ne pot influența hainele pe care le purtăm starea de spirit și ce impact au asupra femeilor”, ne-am dat seama de importanța vestimentației la nivel pshilogic, de aceea ne-am hotărât să insistăm pe acest subiect, pentru a descoperi împreună cu cititoarele noastre ”leacul hainelor”.

Ce spun hainele despre tine?

Îmbrăcămintea nu a fost întotdeauna atât de variată în cadrul unei culturi, și nici nu a avut atât de multe influențe. Acest aspect a luat amploare acum câțiva ani în urmă. Accentuându-se în secolul nostru.

  La începuturi, obiectivul principal al hainelor era să ne mențină cald și uscat, pe lângă faptul că ne-a protejat de soare sau de praf. Era o chestiune strict de supraviețuire. Ușor, ușor, cu timpul a fost folosită practic pentru a facilita sarcinile zilnice.

  La întrebarea ”Ce spun hainele despre tine?” ,putem răspunde că aspectul se potrivește perfect personalității. Poate ea trimite mesaje greșite? Ei bine, aici fiecare știe mai bine ce vrea să transmită și ce vor ca cei din jur să  înțeleagă.

Prin urmare, să facem un exerciţiu împreună

Ce îți poate comunica o femei ce poartă tocuri?

Ce credem noi: Pantofii cu toc te fac să arăți mai înaltă și mai suplă. De regulă, o femeie ce poartă o astfel de pereche de pantofi pare puternică, sigură pe ea și încrezătoare. Ești elegantă că porți tocuri! Se pare că unele studii au demonstrat că femeile ce aleg să ia în picioare pantofi înalți sunt mult mai atractive, decât cele care preferă talpă plată pentru a se simți confortabil. Știm că acestea nu sunt comode, însă pentru a arăta grațioase și feminine ne sacrificăm.

Pantofii stiletto și sandalele cu platformă înaltă vor fi mereu în topul căutărilor femeilor care iubesc să fie cu stil și elegante. Când vorbim de stiletto, piciorul va părea mai subțire și lung. Tocul acestui tip de pantof este realizat dintr-o tijă metalică sau un aliaj solid. Desigur, nu toți sunt în această categorie, contează foarte tare înălțimea și forma tocului.

Pantofi cu toc subţire (stiletto) Inello

  Pantofi cu toc subţire (stiletto) model 166540 Inello - Modelul impresionează prin prisma croieli clasice, având botul conic și un toc subțire de 11 cm pentru picioare fabulos de lungi. Finisajul este deosebit lăcuit ,adaugând o notă de extravaganță pantofilor.

 Oamenii își vor întoarce privirea după o femeie ce poartă o pereche de pantofi. Dar mai întâi de toate, trebuie să pui pe primul loc confortul și să nu uiți că poți fi suavă chiar dacă nu porți tocuri înalte.

Acum, spune-ne tu, ce crezi că poate transmite o femei ce poartă tocuri?

Profită de imaginea ta

Dacă ceea ce vrei să exprimi în limbajul modei și ca psihologia socială să fie de partea ta, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Cunoaște-te mai întâi pe tine bine și apoi încearcă să profiți de imaginea ta. Ce vrem să spunem prin asta, e că nu trebuie să îți fie teamă să experimentezi lucruri noi, de multe ori vei primi surprize încercând culori îndrăznețe sau haine noi.

  Poartă hainele care te fac să te simți în largul tău!

   Aspect constant neschimbat

  Dacă te afli printre oamenii cărora nu le place să își schimbe stilul vestimentar în mod normal, cu siguranță nu vei ieși în evidență de restul. Dacă porți clasicul blug și un tricou pentru orice ocazie, riști să arăți întotdeauna ca altă persoană din mulțime, și nu ieși din acel mediu plictisitor. Deși, probabil, este o variantă bună, dacă îți dorești să transmiți naturalețe în orice situație.

  Iar cei care vor să provoace cu hainele pe care le poartă, sunt cei care vor să atragă atenția mai mult pentru fizicul lor. Științific e dovedit.

Ce poate spune un tricou despre tine? Că nu ai avut starea necesară să faci mai mult sau că nu poți ieși din confortul tău?

Tricou clasic din țesătură de bumbac moale Top Secret - Captivează prin stilul său relaxat și confortabil și completează practic orice ținută casual a oricărei femei. Tricoul este confecționat din țesătură de bumbac moale și tactilă și prezintă o inscripție interesantă în față, la nivelul bustului.

  Psihologia modei ne spune că persoanele care poartă de obicei, haine de brand-uri cunoscute sau accesorii de marcă, dă mai mult importanță opiniei lumii. Dacă nu ești în concordanță cu modul nostru de a ne îmbrăca și stilul nostru de viață, se vor comunica mesaje eronate care ne vor slabi social.

Frumusețea și moda

Cum moda și frumusețea sunt mereu într-o strânsă legătura, așa și o haină de pielea ta, dacă nu te simți bine în ea, e pentru că pielea ta e sensibilă, iritată și te face să te simți inconfortabil.

 Uite o ”tehnică”, care te poate ajuta să scapi de frica de a nu arăta bine: MIZUKI -

Producatori de produse cosmetice 100% naturale, fără conținut de alcool și netestate pe animale.
Crema Intensiv Hidratanta, Mizuki - concepută pentru o hidratare puternică și de durată, astfel încât toată ziua să te simți bine.
Are în compoziție 3 uleiuri vegetale de o valoare inestimabilă pentru ten și care hrănesc și vitaminizează tenul. Extractul de alge marine dar și fosfolipide asigură o hidratare intensă a
tenului normal și cel uscat.
În compoziție este și acidul hialuronic care datorită structurii sale ține apa în derm și astfel celulule sunt hidratate și în stare optimă de funcționare, tenul fiind luminos și catifelat .

    Într-un moment în care străzile, revistele și canalele audioviziuale abundă de imagini promovând moda, volumul actual ne arată că hainele și psihologia pot aduce o schimbare pozitivă în viețile noastre. Ești de acord cu asta? Lasă-ne un feedback, iar noi te citim în comentarii!

Lasă un răspuns